Yozgat Ses Haber

Aziz Sancar Bilim Ödülü Taner Demirer’in

TÜSEB Teşvik Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. “TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü” hemşerimiz Taner Demirer’e verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ödül töreninde yaptığı konuşmada: Hematoloji, Tıbbı Onkoloji ve Kök Hücre alanında yaptığı çalışmalarıyla, Aziz Sancar Bilim ödülüne layik görülen Prof Dr. Taner Demirer Hocamızı tebrik ediyorum. dedi ve şöyle devam etti.

Erdoğan ;Pek çok bilim platformunda görev alan Taner Hocamız a daha öncede başka ödülleri de tevdi ettiğimiz kanser alanında çalışmalarını yakından bildiğimiz.

Ülkemizin gururu bilim insanlarından biridir.Aziz Sancar Mardin’den çıkıp Amerika’da bilim basamaklarını tırmanmıştır. Taner Hocamız da Yozgat’tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurt dışında yetiştirmiş, 33 yıldır da ülkemizde hizmetlerine devam eden bir değerimizdir. İnşallah Hocamızın birikiminde daha çok faydalanacağız ifadelerini kullandı .

Prof.Dr. Taner Demirer ,Hematoloji, Tıbbı Onkoloji ve Kök Hücre alanında yaptığı çalışmalarıyla, Aziz Sancar Bilim ödülü almaya hak kazandı. Tüseb hizmet ödülü Koçak Farma’ya Tüseb teşvik ödülleriyse, Bilkent Üniversitesinden Dr. Abdullah Ercüment Çiçek’e İzmir Bio Tıp Genon Merkezi Dr. Arif Ergin Çetin ve Koç Üniversitesinden Doç.Dr.Mehmet Göne’e verildi.

TÜSEB AZİZ SANCAR BİLİM, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Sağlık bilimi ve teknolojileri alanında ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına, üstün hizmette bulunmuş kişiler ve yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış kişilere verilmekte.

Taner Demirer’in Aldığı Ödüller

·         Outstanding Clinical Research Award, Fred Hutchinson Cancer Research Center, Nisan 1996, Seattle, WA, USA

·         Roche Hematoloji Ödülü Birincisi, Kasım 1998, Ankara

·         TOYP’ 2000 (JUNIOR CHAMBER TÜRKİYE), Tıbbi Yenilik ve buluşlar kategorisi-Birincisi, Ekim 2000, Istanbul.

·         TÜBİTAK BİLİM ÖDÜLÜ, 24 Temmuz 2002.

·         Bayındır Hastanesi Bilim Ödülü, 09-11-04

·         Sağlık Bilimlerinde Türkiyenin en başarılı 5 bilim insanından birisi (Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisi, 19 Kasım 2005, sayı 974, sayfa 10, 11)

·         Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü (2014)

. Aziz Sancar Bilim Ödülü (2020)

Exit mobile version