Yozgat Ses Haber

BAŞER, ÜNİVERSİTE HASTANESİ İÇİN SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin  teknik ve fiziki eksikliklerinin giderilmesi için AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Arif Osman Tokat’ın da hazır bulunduğu görüşmede Başer, Hastanenin yoğun bakım ünitesi ile hastane genel yatak sayısının artırılması talebini gündeme getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eksikliklerin giderilmesi ve  taleplerin ivedilikle yerine getirilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Bozok Üniversitesi’ni Yozgat’ın en önemli gelişim ayaklarından biri olarak gördüklerini bu nedenle her alanda gelişmesi için Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ ve yönetimi ile  yoğun çalışma içinde olduklarını vurgulayan Başer, Üniversitenin Endüstriyel Kenevir Alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan Üniversite seçilmesinin bu çalışmalarının ürünü olduğunu, Üniversitenin ihtisaslaşmasının Yozgat’a hem ekonomik hem de sosyal gelişim alanında çok değer katacağını  açıkladı.

Üniversiteyi marka üniversite haline getirmek için ekip ruhu içinde hareket ettiklerini belirten Milletvekili Başer, Üniversite Hastanesinin eksiklerini gidermek için de yoğun gayret sarfettiklerini belirtti.

Başer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bu eksikliklerin giderilmesi için görüştüklerini vurgulayarak Bakan Koca’ya ilgi ve destekleri için teşekkür etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Yozgat’a yakışır hizmet vermesi ve tüm eksikliklerini gidermek için Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ ve hastane yönetimi ile yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Başer, “Sağlık Bakanlığı’ndanYoğun Bakım Ünite Yatak Sayısı ile Hastane Genel Yatak Sayısının artırılması” hususunda taleplerimiz vardı. Sağlık Bakanımız taleplerimizin karşılanması için  müspet yaklaşım gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanemizin hem fiziki ve teknik hem de personel ihtiyaçlarını ivedilikle karşılamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Yakın zamanda tüm eksikliklerini tamamlayacağız.Hastanemizi Yozgat Şehir Hastanesiyle hizmette yarışır hale getireceğiz” diye konuştu.

Exit mobile version