Yozgat Ses Haber

Başkan Köse :620 bin ton su kayıp kaçağı tespit edildi

1999 yılında kullanıma alınan Arapseyfi terfi hattın saniyede 20 litre senede 620 bin ton su kayıp kaçağı olduğu, Yozgat Belediyesi ekiplerince tespit edildi. Yozgat Belediye Başkanı Köse, belediye bütçesinden yenilenen hatta yaklaşık 3 milyon liraya civarı bir harcama yapıldığını sistemin kendini bir yıl gibi kısa bir sürede amorti edeceğini belirtti.

Arapseyfi terfi hattındaki çalışmaları yerinde inceleyen Köse burada yaptığı açıklamada şunları söyledi ;1999 yılında kullanıma alınan Arapseyfi Terfi Hattımızda saniyede 20 litre senede 620 bin ton su kayıp kaçak olarak ekiplerimizce tespit edilmiştir.Bu rakam şehrimizin 1 aylık su ihtiyacına tekabül ediyordu. Tamamen öz kaynağımızla; Bu hattımızda 850 metrelik çelik borular 700 metrelik Düktil Borularla yeniledik.

Bu çalışmayla; Kayıp- Kaçağın önüne geçiyoruz. Yılda 600 bin kwat enerji tasarrufu sağlıyoruz Yaptığımız çalışma kendini 1 yılda amorti edecek. Şehrimizin geleceğini düşünüyor, çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun.

Exit mobile version