Dolar 32,5316
Euro 34,8575
Altın 2.429,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 28°C
Az Bulutlu
Yozgat
28°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 24°C
Cum 20°C
Cts 21°C

Başkent’te Proje Eğitimi

Başkent’te Proje Eğitimi
16.07.2020
884

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın aktif katkı verdiği ve TÜBİTAK 2237-B Proje Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen “ Sağlık Bilimleri Alanlarında Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi” 11-13 Temmuz 2020 tarihlerinde Ankara’da Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Koca Çalışkan’ın yaptığı programda Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte, Dicle Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel,  İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa’dan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Bakırel ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yerlikaya eğitmen olarak yer aldılar.

Üç gün süren programdan, çoğunluklar Ankara’daki üniversitelerin mensuplarından 25 civarında genç araştırmacı yararlandı.

Eğitim sürecinde TÜBİTAK programlarına yönelik olarak, bilimsel araştırma projelerinin hazırlık aşamasında, yazımında, yürütülmesinde ve sonuçlandırılmasında dikkat edilmesi gereken noktalar ele alındı.

Proje konusunda önemli bazı temel kavramlar, bilimsel araştırma projesinin özellikleri, özgün değer ve Önemi, yöntem, yapılabilirlik, proje yönetimi ve yaygın etki, hipotez kurma, problemin belirlenmesi ve çözüm yolları, yürütücü ve araştırmacı ekibinin nitelikleri, literatür bilgisi, planlama, bulguların analizi ve yayımlanması konuları ele alındı. Detaylı bilgiler ve deneyimler paylaşıldı.

Uygulamalı grup çalışmalarına da yer verilen programın faydalı ve etkili olduğu görüldü.

Akıcı ve birbirini tamamlayan içerikle hazırlanmış olan bir eğitime katılmaktan mutlu olduklarını ifade eden katılımcılar, motivasyonlarının arttığını, yeni bilgiler edindiklerini, eğitmenlerin samimi ve içten paylaşımlarının daha rahat soru sormalarına fırsat doğurduğunu ifade ettiler.

Böylesi eğitimlere ihtiyacın olduğuna vurgu yaparak, devam ettirilmesinin önemine dair düşüncelerini ortaya koydular.

Etkinliğin sonunda katılımcılara belge verildi. Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Ufuk Koca Çalışkan, eğitimin etkili geçmesinde eğitmenlerin tutum ve yaklaşımlarının büyük rol oynadığına dönük değerlendirmeler yaparak Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya ve eğitmenlere teşekkür edip, plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.