Yozgat Ses Haber

Çekerek Marmelatı ve Pekmezi, Tarım Market Raflarında Yerini Alacak

Çekerek’te yetişen Kuşburnu ve üzümlerden üretilen marmelat ve pekmezler ,Tarım Kredi Kooperatifi ile anlaşma sağlayarak Tarım Market raflarında yerini alacak.

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır; Bölgemizde yetişen Kuşburnu toplanılarak üretim merkezimizde marmelat , Çekerek Bağlarında yetişen üzümler ‘den pekmez hazırlanarak kadınlarımızın el becerileriyle mutfaklarımızda eksik olmayan bir lezzet haline geldiğini söyledi.

Çakır, Yerelden Kalkınma olarak her hanemizin üretim merkezi haline dönüştürülmesini hedefleyerek çıkmış olduğumuz bu yolda hanım kardeşlerimize verdiğimiz destek ile Tarım Kredi Kooperatifi ile anlaşma sağlayarak Tarım Market raflarında Çekerek Kuşburnu marmelatı ve Çekerek Üzüm Pekmezi nin yerlerini alacağını belirtti.

Çakır” Bugün İlçe Kaymakamımız Hüseyin Kaptan ile beraber hazırlanan ürünlerin sevkiyatlarını yerinde inceledik. İnşaAllah önümüzde ki senelerde oluşturduğumuz Kuşburnu ormanları ve Üzüm bağları ile Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemiş olacağız.

Bu güzel lezzeti tatmanız için hemşehrilerimizden Tarım Kredi Kooperatifine ait Tarım Marketlerden Çekerek Üzüm Pekmezi ve Çekerek Kuşburnu Marmelatlarını alarak mutfaklarını donatmaları,

yerelde kalkınmanın modelini oluşturan bu güzel birlikteliği pekiştirecek ve Çekerekli hanımlarımızın ellerinden güzel lezzetler mutfaklarımıza taşınacaktır. Dedi.

Exit mobile version