Yozgat Ses Haber

HOLLANDA’DAN YOZGAT’A YARDIM

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu( DUYKON) eski genel başkanı Ahmet Yılmaz başkanın gayretleriyle başlayan bu kampanya yeni genel başkan Serhat Baran’ın başkanlığında ihtiyaç şahinlerine dağıtımları yapılacak.

Bu kampanya ya Avrupa ülkelerinde DUYKON üyesi Hollanda, Almanya,Fransa, Belcika,Avusturya Yozgatlılar Federasyonları ortaklaşa yapmış oldukları, Yozgat ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi engelli insanlarımıza yardım araçları bu gün Hollanda’nın Den Hang şehrinden bir Tıra yüklenerek Türkiye’mize doğru yola çıktı.
Yardımlarla ilgili Hollanda Yozgatlılar Federasyonu genel başkanı Zeki Baran DUYKON Avrupa basın temsilcisi Doğan Tufan’a şu açıklamayı yaptı; “Yozgat ve ilçelerinde engelleri kaldırıyoruz” kampanyası süresince 90 adet akülü dört tekerlekli araba ve tekerlekli sandalyeleri tıra yükledik.

20 Mart Cumartesi günü sayın Valimiz, Belediye başkanımız ve ilce belediye başkanlarımızın da katılımlarıyla Yozgat merkezde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Bu kampanya ya destek veren YOZGATLI işadamlarımıza, hayırsever hemşerilerimize emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Exit mobile version