Yozgat Ses Haber

Kürt İşcilerinin Saldıya Uğradığı Haberleri Gerçeği Yansıtmmaktadır!

Bazı yayın organlarında Yozgat’ın Çekerek ilçesine orman işçisi olarak giden vatandaşların saldırıya uğradığı, iddia edildi.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde orman işinde çalışmaya giden Derikli işçilerin kendilerinden istenen “ayakbastı parası”nı vermemesi üzerine saldırıya uğradığı, kaymakamlığın “Can güvenliğinizi sağlayamayız” dediği ve işçilerin ilçeden çıkarıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Çekerek kaymakamlığından yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapıldı.

Çekerek kaymakamlığından yapılan açıkalma şu şekilde;  İlçemize bağlı Bazlambaç Köyü sınırları içerisindeki ormanlık alanda   odun kömürü oluşturma işini alan yüklenici firma işçileri ile köylüler arasında orman kesim işi devam ederken,

       Çadır yeri ile ilgili anlaşmazlıktan  dolayı kavga çıkmış ve darp olayı meydana gelmiştir. Bu durumun büyüme ihtimaline  karşın anında güvenlik güçlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınmış ve olay büyümeden, yapılan görüşmeler neticesinde ve kendi talepleri doğrultusunda ilçe sınırları dışına çıkışları sağlanmıştır. Yüklenici firmanın kanuni hakları devam etmekte olup bazı yayın organlarında belirtilen konular gerçeği yansıtmamaktadır.

Exit mobile version