Yozgat Ses Haber

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son tahminlere göre bugün öğlen saatlerinden itibaren yurdu etkisi altına alacak olan sağanak yağış gün boyunca etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; (Salı) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir, Çankırı ile Ankara’nın kuzey ilçeleri) ile Sakarya ve Kütahya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu, zamanla batısının parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Salı) öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısı ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bugün (Salı) öğle saatlerinde bölgenin batısında güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Exit mobile version