Yozgat Ses Haber

Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Türünden Proje Hazırlama Stratejileri” konulu seminer verdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından, Saraykent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak verilen “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Türünden Proje Hazırlama Stratejileri” konulu seminere ilçe dışından ve farklı şehirlerden de katılımlar oldu.

İnternet üzerinden video seminer yoluyla düzenlenen toplantıda, proje konularına ilgi duyan ve proje yapma hazırlığında olan öğretmenlerden 45 civarında katılımcıdan isteyenlerin soruları da cevaplandırıldı.

Saraykent İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Ceylan’ın selamlama konuşmasıyla başlayan ve Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıza Uslu’nun moderatörlüğünde 11 Aralık 2020 Cuma akşamı gerçekleştirilen seminer üç saat sürdü. Toplantıda, Prof. Dr. Mustafa Böyükata, proje hazırlık, uygulama ve sonuçlandırma süreçlerine değindi ve TÜBİTAK’ın destek programları hakkında bilgiler verdi.

Özellikle TÜBİTAK – 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı için proje sunma hazırlığı yapanlara yönelik pratik bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bu türden projeler için içerik aktarımı, yaygın etki ve yapılabilirlik boyutlarının nitelikli biçimde hazırlanması ve proje metninde açık biçimde yazılması gerektiğinden bahsetti. TÜBİTAK 4004 programına hazırlanacak projelerde, doğru hedef kitlenin belirlenmesi, hedef kitleye uygun etkinliklerin seçilmesi, riskler öngörerek B – plânlarının düşünülmesi, etkinliklerin uygulama şekli ve ortamın uygun seçilmesi, alınan güvenlik ve sağlık önlemlerinin açıkça ortaya konması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Böyükata, yaygın etkinin ve bunun nasıl yapılacağı hususlarının önceden tespiti ile kurumlarla yapılacak iş birliğinin de proje teklifinde bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBİTAK 4004 türü projelerde eğitim-öğretim müfredatında olduğu halde öğrenilmekte zorluk çekilen konuların etkileşimli uygulamalar ile yapılmasına önem verilmesinin yerinde olacağını hatırlatarak, proje sürecinde öğrenci de meydana gelen bilgi ve beceri düzeyinde gözlenen değişiklik için doğru ve etkili ölçme-değerlendirme araçlarının tespitinin önemine vurgu yaptı.

Seminere ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde katılımcılar, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın özverili çalışmalarını ilgi çekici bulduklarını, seminerde taslak başvuru formu üzerinden de pratik bilgiler vermesinin çok iyi olduğunu,  kapsamlı bir bilgi paylaşımı olduğunu, proje yazma süreci içinde işlerine yarayacak bilgilere sahip olduklarını, proje konusunun kendiler için daha somutlaşmış olduğunu, kendileri için çok bilgilendirici bir eğitim semineri olduğunu, proje yazma aşamaları ve TÜBİTAK projeleri ile ilgili geniş bilgi sahibi olduklarını, proje için nereden başlayacaklarını, nasıl ilerleyeceklerini, nasıl bitireceklerini ve dikkat etmeleri gereken noktaları görmelerini sağladığını ve yol gösterici olduğunu belirttiler.

İhtiyaç duydukları pek çok konuya değinilen ve oldukça uzun süren seminerin büyük bir fedakârlık olduğunu da ifade ederek, değerli zamanını kendiler için ayırmasından dolay Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür ettiler.

Exit mobile version