Yozgat Ses Haber

Saha İnceleme Çalışmaları Başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bizzat takip ettiği “Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi” saha inceleme çalışmaları başladı.

“Ulusal Havza Yönetim Stratejisi” ile belirlenen 25 Ulusal Nehir Havzasından birisi olan “Yeşilırmak ve Kızılırmak Havzalarında” bulunan Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında saha incelemeleri çalışması yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, FAO Türkiye Temsilcisi Dr. Ayşegülsel Işık, FAO Avrupa Komisyonu Genel Sekreteri Ekrem Yazıcı ve beraberinde ki heyet Yozgat Belediyesini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ;Heyetle ilimizde yapılacak olan projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. İlimizde yapılacak olan projelerle yakından ilgilenen heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Yozgat’ımız için aşkla çalışmaya devam ediyoruz”dedi

Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi nereleri kapsıyor ?

Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Yozgat’ta 8 ilçe (Merkez, Sorgun, Aydıncık, Çekerek, Kadışehri, Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan), Çorum’da 2 İlçe ( Alaca ve Ortaköy), Tokat’ta 3 ilçe (Artova, Sulusaray ve Yeşilyurt), ve Sivas’ta 1 ilçeyi (Yıldızeli) kapsayan proje sahasında toplam 14 ilçe ve 480 köy yer alıyor. Proje sahası ise 876.551 ha bir alanı kapsıyor.

Exit mobile version