Yozgat Ses Haber

Türkşeker,Vali Polat’ı Ziyaret Etti

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) Genel Müdürü Mücahit Alkan, beraberindeki heyetle birlikte Yozgat Valisi Ziya Polat’ı ziyaret etti.

Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Alkan,Türkşeker’in hububat, gıda ve sera sektöründe yaptığı çalışmalar hakkında Vali Polat’a bilgi verdi.Vali Ziya Polat, ziyaretlerinden dolayı Alkan ve beraberindeki heyete teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

TÜRKŞEKER AŞ FALİYETLERİ

Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) faaliyetlerini; başta 4634 sayılı Şeker Kanunu, ve Şirket Ana Statüsüne göre yürütmekte ve aynı zamanda ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun’a tabii bir şirkettir.

Merkezi Ankara’da olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.; Tarım, İmalat-Gıda, İmalat-Kimya, İmalat-Elektriksiz Makina, İmalat-Meslek Bilim Ölçü Kontrol Optik Donanım sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Türkşeker, ülkemizde halihazırda, kapasiteleri 1750 – 8500 ton pancar/gün arasında değişen 15 şeker fabrikası ile üretim yapmaktadır.

Türkşeker, ülke genelinde; 15 şeker, 2 makina, 1 Elektromekanik Aygıtlar Fabrikası, 2 alkol, 1 tohum işleme fabrikası ile reel sektöre katkıda bulunmakta, 1 Araştırma Enstitüsü ile de AR-GE hizmeti vermektedir. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan Türkiye’nin 500 büyük firmaları listesinde değişik göstergeler bakımından kamu ve özel firmalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Ülkemizde şeker fabrikalarının kurulmasının ana hedefi yalnız ülkemizin şeker gereksinimini karşılamak değil, tarımı ve dolayısıyla çiftçiyi kalkındırmak olmuştur.

Çiftçinin monokültür tarımdan polikültür tarıma, pancar tarımını öğrendikten sonra geçmiştir. Şeker pancarı tarımı ülkemizin sosyal ve ekonomik yaşantısında da çok önemli rol oynamaktadır. Şeker pancarı tarımının gelişmesi sonucu dünyada şeker üretimi önemli derecede artmıştır.

Diğer taraftan şeker pancarı yalnız sanayi ham maddesi değil, aynı zamanda hayvan için çok kıymetli gıda olan yaprak, baş ve posa ile bir yem bitkisidir. Bu ürünün gelişmesi, et ve süt üretiminin artmasına, böylece artan gıda imkanları ile daha yüksek hayat standardının oluşmasına ön ayak olmuştur.

Üretilen pancar; taşımacılık, tarım alet ve makinaları başta olmak üzere birçok sanayinin gelişmesine, gübre, ilaç gibi girdilerin kullanımı ile endüstriyel sektöre önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca, şeker pancarı tarımı; ekim yapılan alana eşdeğer bir ormana kıyasla 3 kat daha fazla oksijen yarattığından, tüm canlılar için hayati önem arz eden bir oksijen kaynağı olmakta, kendinden sonra ekilecek ürünlerde verim artışı sağlamakta, alternatiflerine göre daha fazla istihdam imkanı yaratmaktadır.

Exit mobile version