Dolar 32,3397
Euro 35,1220
Altın 2.241,18
BİST 8.904,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 10°C
Az Bulutlu
Yozgat
10°C
Az Bulutlu
Çar 1°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Yozgat Belediyesi Su Hattını Yeniliyor

Yozgat Belediyesi Su Hattını Yeniliyor
12.12.2019
15.919

Son zamanlarda sürekli arıza veren ve kanserojen borularla sağlanan içme suyu isale hattını yenilemek için proje ve toprak ölçüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. Eski asbestli ve polietilen boruların yerine Avrupa standartlarına uygun düktil borular yerleştirilecek. Proje kapsamında 187 km su hattı yenilenip toprağın altına basınç odaları, manevra odaları ve skada sistemleri kurulacak.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bütün mücadelemiz sürekli su kesintilerinin olmadığı, hemşerilerimizin daha sağlıklı su içtiği bir altyapıya kavuşmak. Bu proje gözle görülmeyecek ama Yozgat’ın uzun yıllarını kurtaracaktır” ifadelerini kullandı.
Başkanımız Köse, “Şehrimizin içme suyu isale hattını yenileme projemiz kapsamında Aralık Ayı Belediye Meclisimizde alınan karar sonucunda polietilen ve asbestli borularımızın yerine daha sağlıklı basınç değeri oldukça yüksek olan düktil borularımızın kullanılmasına karar verdik. Bu alınan kararın bir an önce hayata geçmesi için hızla düğmeye basıp proje tadilatlarına başladık.

Projenin maliyeti konusunda İller Bankası ile sürekli görüşme halindeyiz. Toprak ölçümlerimiz devam ediyor. İnşallah bu proje hayata geçinde yüzde65 olan kayıp-kaçak oranımızı sıfıra indireceğiz. Gireceğimiz süreci hemşerilerimizle birlikte el birliği ile aşacağız. Sonuçta bu proje ile 187 km su hattı yenilenecek. Çeşitli yerlere basınç odaları, manevra odaları ve skala sistemleri kurulacak. Bu büyük projemiz gerçekleşirken yollarımızda bozulmalarda meydana gelecek. Ama bunu da bertaraf etmek için ekiplerimiz hazır bir şekilde bekleyecek. Hemşerilerimizin bu süreci en az sıkıntı ile atlatması için elimizden geleni yapacağız.

Biz Yozgat’ın geleceği için kolları sıvadık. Bütün mücadelemiz sürekli su kesintilerinin olmadığı, hemşehrilerimizin daha sağlıklı su içtiği bir altyapıya kavuşmak. Bu proje gözle görülmeyecek ama Yozgat’ın uzun yıllarını kurtaracaktır” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.