Dolar 32,2905
Euro 34,7615
Altın 2.394,66
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 20°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
20°C
Hafif Yağmurlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 8°C
Paz 11°C

Fuat Oktay : Aşağı Çekerek Projesi ile 60 yıllık rüya gerçekleşiyor

Fuat Oktay : Aşağı Çekerek Projesi ile 60 yıllık rüya gerçekleşiyor
11.12.2020
2.585

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bu sene içinde müjdesini verdiği Aşağı Çekerek Projesi’nin Tokat’ın Zile ile Yozgat’ın Aydıncık ve Çekerek ilçelerinin verimli tarım arazilerini sulanmasını hedefleyen 2. kısım inşaatının ihalesini alan firma ile sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı.      

Orta Karadeniz Bölgesi’nin GAP’ı olarak adlandırılan Aşağı Çekerek Projesi ile 60 yıllık rüya gerçekleşiyor

Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat, Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulama Projesi”nin yapımı devam eden 1. Kısmı ile yeni başlayan 2. Kısım inşaatı ile toplam 23 bin 430 hektarlık verimli tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. Projenin birinci kısım işi kapsamında, ana boru hattının 17 kilometrelik kısmı ile 759 hektar alanın sulama şebekesinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

2017’de ihale edilen ve bugüne kadar yüzde 53’lük bölümü tamamlanan birinci kısım işi de hızla bitirilecek.

– 10.935 hektar alanı suya kavuşturacak ikinci kısım işine başlanıyor

İki yıl içinde, 2023’de tamamlanması planlanan sulama şebekesi ile “Yozgat’ın Çukurovası” diye tabir edilen Aydıncık (Mamure) Kümbet Ovası suya doyacak; hem ürün çeşitliliği hem de rekolte artacak, ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.