Dolar 32,4620
Euro 34,6892
Altın 2.434,88
BİST 9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 21°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 15°C

Onikinci “Köyde Okuma Etkinliği” Çalatlı’da düzenlendi

Onikinci “Köyde Okuma Etkinliği” Çalatlı’da düzenlendi
31.03.2021
1.381

Okullarda canlılığı ve motivasyonu artıran yönleriyle faydalı bulunan “Köyde Okuma Etkinliği” için okullardan talepler de devam ediyor. Özellikle kırsal kesimdeki, köy ve kasaba okullarına ayrı bir önem veren Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kendisine ulaşan okul yöneticilerini geri çevirmiyor.

Köy okullarının sahip olduğu avantajlı yanlara vurgu yaparak, özel okul gibi olduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öteden beri bu okullar için “Köy Koleji” nitelemesinde bulunuyor.

Yozgat merkeze bağlı ve çevre köylerden çocukların taşımalı olarak gelip eğitim gördüğü Çalatlı’daki okulda öğrencilerle buluşarak, 30 Mart 2021 Salı günü onikincisi düzenlenen programda Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Öğr. Gör. Ferhat Oflezer farklı öğrenci gruplarına bilim ve teknoloji okuryazarlığı konularında farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Çalatlı Hüseyin ve Saffet Coşkun İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Osman Türkmen’in daveti üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte, “Çalatlı’dan da İbn-i Karaka çıkabilir”, “Ben de yaparım” ve “Proje Fikri Geliştirme Eğitim Semineri” başlıkları altında söyleşiler gerçekleştirildi. Öğrencilere, bilim insanlarının özelliklerinden, bilimsel çalışmanın ve bilimin öneminden, teknolojik gelişmelerden ve günlük hayatımızdaki yansımalarından merak uyandırıcı örnekler verilerek bilgiler paylaşıldı. Öğretmenlerle dünya gündemindeki ve ülke gündemindeki güncel konulardan hareketle, yerelde neler yapılabileceği konularında beyin fırtınası tarzında fikir geliştirmeye dönük, kısa atölye uygulamaları yaptırıldı. Proje döngüsü yönetimi ve proje hazırlık süreci konularında teknik bilgiler verilerek, öğrenci projelerinde yapılması gerekenler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Eğitim öğretim faaliyetlerini destekleyici yönde; TÜBİTAK yayınlarından Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergileri, TRT Genel Müdürlüğü yayınlarından TRT Çocuk Dergisi, Ulusal Ajans’ın tanıtım materyalleri ile Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Betül Kuş, Ankara’da görev yapan öğretmen Erol Özel, Yerköy’den öğretmen Neşe Oflaz, BEYDER (Bozok Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Aydoğan Bilir, Pazarören Mezunlarından ve ODTÜ Mezunlarından farklı meslek mensubu gönüllülerin katkılarıyla temin edilen eğitim materyalleri ve kitaplardan oluşan hediyeler de okula teslim edildi.

Çalatlı Hüseyin ve Saffet Coşkun İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Osman Türkmen, faydalı bir etkinlik olduğunu ifade ederek, gönüllü olarak yürüttüğü çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve kendisiyle birlikte özveriyle katkı sunan Öğr. Gör. Ferhat Oflezer’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.