Dolar 32,3363
Euro 35,1567
Altın 2.244,16
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 10°C
Az Bulutlu
Yozgat
10°C
Az Bulutlu
Çar 1°C
Per 2°C
Cum 4°C
Cts 6°C

“Osmanpaşa’dan da Uluğ Bey çıkar”

Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenleri 30’uncusu düzenlenen “Köyde Okuma Etkinlikleri” için 3 Mart 2022 Perşembe günü Yozgat – Osmanpaşa İlkokulu / Ortaokulu öğrencileriyle buluştular.

“Osmanpaşa’dan da Uluğ Bey çıkar”
04.03.2022
1.179

Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenleri 30’uncusu düzenlenen “Köyde Okuma Etkinlikleri” için 3 Mart 2022 Perşembe günü Yozgat – Osmanpaşa İlkokulu / Ortaokulu öğrencileriyle buluştular.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Öğr. Gör. Didem Kösedağ ve Öğr. Gör. Ferhat Oflezer de çocuklarla söyleşi gerçekleştirdiler; “Osmanpaşa’dan da Uluğ Bey çıkabilir” ve “Ben de yaparım” başlıkları etrafında metafor oluşturularak sohbet ettiler. Öğretmenlerle de sohbet eden akademisyenler “Okulda ve Çevrede Proje Yapmak” başlığı etrafında düşünce ve önerini paylaştılar.

Öğrencilere dağıtılmak ve okulda değerlendirilmek üzere gittikleri yerlere hediye kitaplardan da götürmeye çalışan akademisyenler; Türk Eczacıları Birliği’nin Gürbüz Eczanede yayını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yayınları, eğitim materyalleri ve kitaplardan oluşan hediyeleri de teslim ettiler. Bu vesileyle, İsler Yayınları sahibi Mehmet İşler ve CEO’su Emir Çetinkaya, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Kocaçalışkan, Kâşif Çocuk Yayınları İmtiyaz Sahibi Emrullah Köker, Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Aysel Ergüney, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Dr. İbrahim Erdoğan, Eczacı Mehmet Ali Çakır ve İstanbul’dan Halil Vedat Fıratlı İlkokulu Müdür Yardımcısı Bülent Yılmaz ile farklı meslek mensubu gönüllülere de gıyabında teşekkür edildi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata sorularına cevap verdiği çocuklara öneri ve tavsiyelerde de bulundu. Derslerde anlatılan konuların hayatta pek çok karşılığının olabileceğini düşünerek, bunların neler olduğunu öğrenme çabası içerisinde olmalarını ve öğrencilerini hemen hemen her derste işlenen her konudan proje fikri geliştirmeye çalışmalarının kendileri için faydalı olacağını vurguladı.

Öğr. Gör. Didem Kösedağ, öğrencilere bazı temel çizim teknikleriyle ilgili bilgiler paylaştı ve küçük uygulamalar yaptırdı. Öğrencilerle “Tasarım odaklı düşünme” üzerine sohbetler gerçekleştirip ortaya konan çizim etkinlikleri sayesinde görünür olmayan düşüncelerin farklı bakış açıları yardımıyla ortaya çıkarılabildiğini ve çözümler sunulabildiğini öğrencilerin görmelerine ve fark etmelerine imkân sağlandı. Öğr. Gör. Didem Kösedağ “Katıldığım ‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ sayesinde bambaşka duyguları bir arada barındırmaya başladım. Buradaki öğrenciler bin bir renkli çiçek gibiler. Her bir renkle karşılaştığınızda hayran kalıyorsunuz. Benim adıma çok eğlenceli ve aynı zamanda cebimde biriktirdiklerimle dolu dolu bir gün oldu. Okullara çocuklara bir parça dokunabilmek adına giderken, bir de bakıyorsunuz ki onlara öğrettiklerinizin yanında siz de onlardan çok şey öğrenmişsiniz. Bu benim adıma tamamen etkileşimli bir etkinlik. Umarım farkındalıklarımız artar ve daha fazla kişi kırsaldaki çocuklar için bir şeyler yapabilme fırsatına sahip olur. Bu etkinlikleri düzenleyip bizlerin de katılmasına vesile olan Sayın Prof. Dr. Mustafa Böyükata hocama teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Öğr. Gör. Ferhat Oflezer sensör teknolojilerinden örneklerle öğrencilere ilgi çekici konularda bilgiler verdi. Öğrencilerle yeni ilerlemeler ve teknolojideki gelişmeler hakkında konuşan Öğr. Gör. Ferhat Oflezer sensörlerin çalışma mantıkları üzerinde durdu ve hayatımızdaki faydalarının neler olabileceği hakkında yeni proje fikirleri ortaya koyma yönünde değerlendirmelerde bulundu. Ufuk açıcı güncel bilgiler paylaştı.

Öğretmen ve akademisyenlerin bir araya geldiği buluşmada ise “Köy Koleji” ile ne söylenmek istendiği ortaya kondu. Daha önceki kuşakların geçim kaygısıyla okumaya çalıştığı zor zamanlardan geldiğimizi hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, şimdi öğrencileri ülkeyi, toplumu ve insanlığı ileriye taşıyacak işler yapacak biçimde, bilgi üretme süreçlerini bilen, araştırma süreçlerini tanıyan ve bilgisini pratiğe yansıtabilen girişimci bireyler olarak yetiştirmek gerektiğini vurguladı.

Osmanpaşa İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Fazlı Şahin, böylesi ziyaretlerin hem okul hem kendileri hem de öğrenciler için olumlu etkilerine değinerek okullarına geldikleri için Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.