Dolar 32,4438
Euro 34,7690
Altın 2.441,91
BİST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 21°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 15°C

PROF. DR. KARDAĞ FARKI

PROF. DR. KARDAĞ FARKI
22.10.2019
1.120

Prof.Dr. Ahmet Karadağ Bozok Üniversitesine rektör olarak atandıktan sonra üniversite ve şehrimizle ilgili güzel projelere imza attı. Bunlardan birisi daha önceden sadece kampüs içerisinde gerekleşen Oryantasyon proğramı oldu Karadağ döneminde ise oryantasyon programında bir ilk yaşandı.

YENİ GELEN ÖĞRENCİLER ŞEHRİ TANIDI

Bozok Üniversitesi’ne bu yıl yeni kayıt yaptıran yaklaşık 4500 yeni öğrenci ‘ye oryantasyon programında kampüs dışında Yozgat çamlık milli parkı ,tarihi konaklar ,Çapanoğlu Büyük Camii,ve şehir merkezi tanıtıldı.

Şimdi ise 29 Üniversite arasında ilk 10 girdi

Üniversitemiz, YÖK tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında sunduğu “Sürdürülebilir Biyomalzeme ve Biyoenerji için: Endüstriyel Kenevir” konulu proje ile 29 üniversite arasında ilk 10’a girdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın koordinasyonunda oluşturulan komisyona sunulan; bölgenin mevcut durumu, üniversitenin potansiyeli, bölge-üniversite ilişkisi gibi birçok parametre dikkate alınarak incelenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma alanında üniversitemiz tarafından sunulan “Sürdürülebilir Biyomalzeme ve Biyoenerji için: Endüstriyel Kenevir” konulu projeyi Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.

Cumhuriyet Rektörlük Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın ve Prof. Dr. Güngör Yılmaz ile Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Uğur Kölemen de hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında yıl sonunda yeni seçilecek 5 üniversite arasına girerek endüstriyel kenevir üzerine ihtisaslaşmak istediklerini dile getirerek Yozgat Bozok Üniversitesi’nin marka üniversite olması anlamında bu projenin önemli bir adım olduğunu söyledi.

YÖK’ün bu yılki misyon farklılaşmasına sadece 2006 ve sonrasında kurulan ve büyükşehir sınırları içerisinde yer alamayan üniversiteler başvurabildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin, 2006 yılında kurulmuş olması, kenevir ekimine izin verilen iller arasında olması, Yozgat’ta bu bitkinin yetiştirilme serüvenin çok eskilere dayanması, üniversitemiz ve sanayicilerimizin bu yöndeki alt yapısının uygun olması ihtisaslaşma alanının ne kadar isabetli bir seçim olduğunu göstermektedir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ; “YÖK tarafından yürütülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma kapsamında Sürdürülebilir Biyomalzeme ve Biyoenerji için: Endüstriyel Kenevir projesiyle biyoenerji, biyomalzeme, tekstil, ilaç, otomotiv, kağıt, ve bunun gibi sektörlere katkı sağlayarak dışa bağımlılığın azaltılması, istihdamın artırılması ile kenevirin üretilmesi ve işlenmesi için bölgede önemli bir rol üstlenmiş olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın’ın Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle dile getirdiği ve bizimde bu doğrultuda başvurusunda bulunduğumuz misyon farklılaşması projemizin ülkemize ciddi katkıları olacaktır.” dedi.

Kenevirin, Yozgat’ın da içinde bulunduğu toplam 19 ilde üretimine izin verildiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bu proje kapsamında 19 ilde üretilen kenevirin değerlendirildiği işlendiği ve birçok sanayi kuruluşlarının konuşlandığı bir üst olacağını söyledi. Rektörümüz proje kapsamında bölgede sürdürülebilir doğal yollarla elde edilen bioetonal enerji üretiminin sağlanması anlamında da önemli olacağına dikkat çekti.

Ayrıca projenin İlk 5’e girmesi ve  üniversitemizin kenevir üzerine ihtisaslaşmasıyla birlikte endüstriyel kenevirin değerlendirilmesi amaçlı ilde kurulacak orta ve büyük ölçekli işletmelerle  istihdam ve göç problemine de çözüm bulunabileceğini söyledi.

Rektör Karadağ bu projeden ayrı olarak Orta Anadolu’da bir tohum bankası kurmak gibi hedeflerinin olduğunu Yozgat ve Orta Anadolu’da yetişen tohumların ıslahı ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla alt yapı çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Yerel ve ulusal basından kamuoyu oluşturulması ve gündem yaratılması konusunda destek isteyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Bu bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu sebeple kamuoyundan her kesiminin projeye sahip çıkarak destek vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.