Dolar 32,3360
Euro 35,1197
Altın 2.241,35
BİST 8.722,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 10°C
Az Bulutlu
Yozgat
10°C
Az Bulutlu
Çar 0°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Yozgatlı Genç Akademisyenin Başarısı

Aslen Yozgatlı olan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy, TÜBİTAK 2247 – A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında “Türkiye’nin Lider Araştırmacısı” seçildi.

Yozgatlı Genç Akademisyenin Başarısı
22.03.2022
1.179

Aslen Yozgatlı olan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy, TÜBİTAK 2247 – A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında “Türkiye’nin Lider Araştırmacısı” seçildi.

Daha önceleri bazı ithal tanı testlerinin yerli imkânlarla üretip patent başvurusunda da bulunduğu bilinen Doç. Dr. İsmail Öçsoy, başarıları ile göz dolduruyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle, “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülü de almış olan Doç. Dr. Öçsoy, bazı mikro organizmaları test edecek tanı testleri geliştirme çalışmalarında bulunmuştu. Daha hassas, hızlı ve ekonomik bir test yapma çabası içerisinde olmuşlardı. Test sonuçlarını daha kısa sürede elde etmeyi de kolaylaştıran çalışmalardı.

TÜBİTAK 2247 – A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında 2021 yılı için yapılan değerlendirmede destek almaya hak kazanan 31 araştırmacı arasında Doç. Dr. İsmail Öçsoy da yer aldı.

Bu program kapsamında bilimin ve teknolojinin her alanında ülkemiz açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlamaya yönelik hedefler içeren alanında önemli boşlukları giderebilme ve araştırmacılara yeni bir bakış açısı kazandırabilme fırsatı sunan önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli olan projelere ve bu projeleri gerçekleştirecek olan yurtiçindeki bilim insanlarına destek verilmesi ilke edinilmektedir.

TÜBİTAK 2247 – A programı ile araştırma desteği olarak 1 milyon TL’ye kadar destek verilebilmektedir. Tam ve/veya kısmi olarak Doktora bursu ile Post-Doc bursu da sağlanabilmektedir. Ayrıca Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum Hissesi TÜBİTAK tarafından hesaplanarak destek bütçesine dahil edilmektedir.

Programın 2021 yılı çağrısı için başvuruda bulunan 121 araştırmacıdan bilimsel değerlendirmeye alınan 113 kişi arasından desteklenmesi uygun görülenler göz önüne alındığında destek oranı %27,4 olmaktadır.

TÜBİTAK’ın teşvik edici destek programlarının araştırmacılar için ok değerli olduğu her geçen gün daha da görünür bir hale gelmektedir.

Doç. Dr. İsmail Öçsoy kimdir?

Doç. Dr. İsmail Öçsoy 1983 yılında Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Emirbey Köyün’de doğmuştur. İlkokulu Emirbey köyünde, Ortaokul ve Lise eğitimini Yozgat İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Kırıkkale üniversitesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra Yüksek lisans (2009-2011) ve Doktora (2011-2014) çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri University of Florida da Nanoteknoloji alanında tamamladı.

Doç. Dr. İsmail Öçsoy’un bilimsel çalışmalarının evrensel bilime sağladığı en önemli katkı Nanoteknoloji ve Nanobiyoteknoloji alanında 4 önemli araştırma konusunu içermektedir; 1) DNA Aptamer konjuge edilmiş nanomalzemelerin kanser ve enfeksiyon tedavisinde kullanımı, 2) Yeni nesil immobilizasyon ile yüksek katalitik aktivite ve stabilite gösteren organik-inorganik hibrit nanomalzemelerin üretimi, 3) Yeşil kimya ile nanomalzemelerin üretimi, biyoanalitik ve biomedikal uygulamaları ve 4) Bakterilerin (antibiyotik dirençli bakteriler dahil), tespiti için nanobiyo-sensörlerin üretimidir.

Doç. Dr. İsmail Öçsoy öğrencileriyle yakından ilgilenmekte olup, bağlamda 22 lisans öğrencisine Lisans-Tübitak projeleri (2209A ve 2209B) kazandırmıştır. Onlarla ortaklaşa araştırma makaleleri de yayınlamıştır.

Uluslararası işbirlikleri ile de araştırma yapma yetkinliği yüksek olan İsmail Öçsoy, Türkiye’de bağımsız araştırmacı olarak Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi’nde 2015 yılında Yard. Doç. Dr. olarak başladığı çalışmalarına, aynı birimde 2017 yılından itibaren Doç. Dr. olarak devam etmektedir.

Doç. Dr. İsmail Öçsoy evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.